Sony BRAVIA™ TV-mallisto täydentyy uusilla 4K ULTRA HD -malleilla. Saammeko esitellä: X91C-televisio on nyt huippuohut, huippuälykäs ja huippusuuri

lvbwzwdjgrbmxh470rph

* Ällistyttävä 75-tuuman 4K Ultra HD TV on huippuohut, vain 15 mm ohuimmasta kohdastaan

* Televisiossa on paras kuvanlaatuteknologia, mukaan lukien X1 4K -prosessori, joka ylösskaalaa kaiken katsotun lähelle 4K ultra HD -laatua sekä TRILUMINOS-näyttö, joka näyttää värit täyteläisempinä ja eläväisempinä

* Älypuhelimen koko personoitu sisältö, älykkäät hakutoiminnot ja viihde ovat kaikki nautittavissa Android TV:n suurelta näytöltä

* Sonyltä kaksi uutta mallia lisää

* Sony lisää korkean dynaamisen alueen (HDR) vuoden 2015 4K Ultra HD -televisioihin. HDR tarkoittaa syvempää mustaa, kirkkaampia huippuja ja täyteläisempiä värisävyjä

Sonyn uutuustelevisio on vaikuttavan suuri ja hämmästyttävän ohut. Kunnioitusta herättävällä 75-tuuman (189,3 cm), ja vain 15 mm paksulla1, näytöllä varustettu Sonyn uusi BRAVIA X91C 4K LCD -TV tekee tinkimättömän

säväyksen jokaisen asutun tilan tyyliin. Lisäksi televisio herättää kaiken viihteen eloon upealla 4K-kuvanlaadulla.

X91C-televisio täydentää huonetta arvokkaan taideteoksen tapaan, joko asetettuna vakaiden alumiinijalkojen varaan tai ripustettuna seinälle mukana tulevalla seinäkiinnikkeellä. Sonyn ainutlaatuisella reunapinnoiteteknologialla varustettu, käytännössä kehyksetön näyttö takaa suuren, kauniin ja mukaansatempaavan kuvan.

Tehokas X1 4K -prosessori tuottaa ällistyttävän kuvanlaadun kaikkeen, mitä televisiosta katsotaan. Televisio analysoi jokaisen lähteen älykkäästi ja ylösskaalaa kuvan lähelle 4K-resoluutiota, on kyseessä sitten tavallinen TV-lähetys, sisältö Blu-ray- tai DVD-levyltä tai internetvideo. Sonyn ainutlaatuinen TRILUMINOS-näyttö tuottaa näytöllä valtavan skaalan värejä tuoden esiin jokaisen kohtauksen tunnelman täydellisesti täyteläisillä ja eläväisillä punaisilla, vihreillä ja sinisillä värisävyillä. Ero on selkeä: kaikki viihdesisältö näyttää parhaat puolensa uskomattoman kirkkaalla kuvalla, todenmukaisilla väreillä ja loistavalla kontrastilla.

Sonyn Android TV tekee katselukokemuksesta älykkäämmän kuin koskaan aiemmin. Kaikki kuviteltavissa oleva, jota voi tehdä tabletilla tai älypuhelimella, on myös mahdollista television näytöltä. Sukella elokuvien, musiikin, valokuvien, pelien, tiedonetsinnän, sovellusten ja muun sisällön maailmaan ensiluokkaisella Sonyn kuvalla ja äänellä.

Google Castin avulla mobiililaitteen yhdistäminen ja vuorovaikutus television kanssa toimii saumattomammin kuin koskaan aikaisemmin. Sovellusten, pelien, elokuvien, musiikin ja kuvien lähetys onnistuu vain nappia painamalla. Yhdistämiseen ei tarvita paritusta tai ruudunheijastuksen asentamista.

Televisiossa on äänihaku, jolla voi hakea uutta, jännittävää sisältöä – äänihaku toimii joko mukana tulevan kosketuslevykaukosäätimen sisäänrakennetun mikrofonin tai Android- tai iOS-mobiililaitteen kautta. Kumman tavan valitseekin, viihteen maailma on valmiina parin sanan päässä.

Google Play -sovelluskaupan sadat sovellukset ja pelit ovat myös kätevästi ulottuvilla uuden BRAVIAn käyttäjille. Tarjonta käsittää kaiken aina toiminnan täyteisistä ammuntapeleistä ja hauskoista tasohyppelypeleistä verkon videopalveluihin ja kaiken kattaviin mediapalveluihin, jokaiselle löytyy jotakin. Sonyn Android TV:ssä menee aina jotakin kiinnostavaa…

BRAVIA-television käyttäminen sujuu nyt helpommin kuin koskaan aiemmin nopealla ja jouhealla käyttöliittymällä, jossa sisällöt, sovellukset ja muut ominaisuudet ovat heti käsillä. Intuitiivisella kosketuslevykaukosäätimen One-Flick Entertainment -järjestelmällä on mukava selata TV-kanavia, internetvideoita, valokuvia ja muuta sisältöä.

BRAVIA X91C on HEVC, VP9 ja HDMI 50p/60p-kuvataajuudella. Tämä tarkoittaa, että kaikki suosikkisisällöt ovat hyödynnettävissä – mukaan lukien kasvava valikoima 4K-videosuoratoistopalveluita.

Kaksi uutta mallia lisää

Sonyn tämän kauden 4K-televisiomallisto täydentyy kahdella uudella mallilla, joissa on X1 4K -prosessori ja Android TV -käyttöjärjestelmä. BRAVIA X80C (49’’ ja 55’’) yksinkertaisesti tarjoaa kaiken, jota tarvitaan upeaan 4K-kokemukseen. Tyylikäs BRAVIA S80C, joka on saatavilla 55’’ tai 65’’ hienoisesti kaarevalla näytöllä, tempaa katsojan mukaansa entistäkin vahvemmin viihteen pyörteisiin.

HDR-ominaisuus vuoden 2015 4K Ultra HD -televisoihin

Aikaisemmin julkistettujen lisäksi, Sony täydentää myös X91C, X90C, X85C ja S85C -televisiomallit korkean dynaamisen alueen, High Dynamic Range (HDR) -yhteensopivuudella verkkopäivityksen2 kautta.

Korkea dynaaminen alue, High Dynamic Range (HDR) tuottaa suuremman dynaamisen alueen valotehoa tai kirkkausasteita tuottaen vahvemmat kontrastit näytölle. HDR-yhteensopivilla televisioilla katsojat pääsevät nauttimaan kirkkaammista väreistä, parannetuista yksityiskohdista ja

erottuvista korostuksista tehden näin ollen kuvasta syvemmän ja yksityiskohtaisemman kuin koskaan aiemmin.

– Sonylla ollaan iloisia HDR-yhteensopivuuden laajentamisesta koskemaan 4K Ultra HD -televisioita. Sony on aina ollut johtaja HDR-tekniikassa, lähtien HDR-ominaisuuksilla varustetuista ammattilaiskameroista, Sony Picturesin tuottamasta ja editoimasta HDR-sisällöstä laajentuneeseen HDR-yhteensopivien televisioiden mallistoon. Ainoastaan Sony voi tuottaa täyden HDR-katsomiskokemuksen koko matkalta objektiivista olohuoneeseen, kertoo Motoi Kawamura, Euroopan TV-suunnittelu ja -markkinointitoimintojen johtaja.

Sonyn eksklusiivinen X-tended Dynamic Range -teknologia X94C ja X93C -malleissa parantaa sekä HDR- että ei-HDR-sisällön katsomiskokemusta antamalla syvät mustat ja kirkkaammat valkoiset. X-tended Dynamic Range -ominaisuus Sonyn X93C -mallissa antaa jopa kaksinkertaisen kirkkausalueen ja X94C-mallin X-tended Dynamic Range PRO antaa jopa kolminkertaisen kirkkausalueen.

BRAVIA X91C -mallin tekniset tiedot (englanniksi):

Screen Size 75” (189.3 cm)
Resolution 4K (3840×2160)
Picture Engine 4K Processor X1
Colour TRILUMINOS Display
Motionflow Motionflow XR800Hz
Speaker 2.2 channel with main speaker (20x100mm) x2, woofer
System (60mm) x2

4

S-Master Digital Amplifier, S-Force Front Surround, Clear

Audio

Audio+, DSEE, Clear Phase

User

Android TV, Sony one-flick entertainment

Experience

3D Active

One-Flick

Included

Remote

  1. 15 mm ohuimmasta kohdasta

  1. Saatavilla tänä vuonna

Uudet BRAVIA-mallit ovat saatavilla syyskuun puolivälissä. KD-75X9105C on ainoa malli, jos on hinta saavilla. Sen suositushinta on noin 6300 euroa.