Tehokas Dyson Cinetic -pölynimuri auttaa helpottamaan allergisen nuhan oireita

9fc59c9eb1f6773e_400x400ar

Suomessa jopa kolmannes väestöstä kärsii allergisesta nuhasta, joko kausiluonteisesti tai ympärivuotisesti. Allergiaoireita aiheuttavat mikroskooppiset allergeenit, kuten siitepöly, homeitiöt, eläinpöly ja Pohjoismaissa harvinaiset pölypunkit. Säännöllinen siivous oikeilla välineillä helpottaa ja ehkäisee oireita. Dyson Cinetic DC52 -imurin patentoitu sykloniteknologia puhdistaa kodin tehokkaasti pölystä, liasta ja allergeeneista. Imurin poistoilma on niin puhdasta, ettei suodatinta tarvitsee koskaan vaihtaa tai huoltaa.

Puhtaampi sisäilma imuroimalla
Sisäilmassa esiintyy paljon samoja epäpuhtauksia ja allergeeneja kuin ulkoilmassakin. Niitä kulkeutuu sisään ovista, ikkunoista, ilmanvaihtokanavia pitkin sekä asukkaiden mukana. Siksi kissa- ja koira-allergeenia löytyy myös niistä kodeista, joissa ei ole koskaan ollut eläimiä. Allergisten oireiden ehkäisemisessä kodin säännöllisellä siivouksella on suuri merkitys.

Dyson Cinetic -imuri puhdistaa sisäilmaa tehokkaasti ja tutkitusti. Yhteensä 10  allergiajärjestöä ympäri maailman on antanut tunnuksensa käyttöoikeuden Dyson-imureille, mukaan lukien British Allergy Foundation (BAF) ja sveitsiläinenAllergie Suisse , jonka kriteerit ovat maailman tiukimpia. Allergie Suisse -hyväksytyissä imureissa pitää olla jatkuva imuteho ja puhdistuskyky, joka ei heikkene. Laitteiden täytyy pystyä nappaamaan talteen vähintään 80 % imuroidusta pölystä ja allergeeneista. Dyson Cinetic -imurilla tämä suhdeluku on 99 %.

Dysonin tuotekehitysyksikössä Malmesburyssa on oma mikrobiologialaboratorio, jossa tutkitaan pölyä ja likaa sen kaikissa muodoissa. Jatkuvan tutkimuksen tarkoituksena on kehittää Dysonin imurien ominaisuuksia entistäkin paremmiksi.

Dyson-imurin imuteho ei heikkene
Dyson Cinetic -imurin toiminta perustuu pienikokoisiin, joustavapäisiin syklonehin, jotka ovat halkaisijaltaan 3,3 millimetrin kokoisia. 54 huipputehokasta syklonia nappaa ilmavirrasta pienimmätkin partikkelit ja sinkoaa ne ilmatiiviiseen pölysäiliöön. Näin hienojakoisinkin pöly jää imurin sisään, eikä kulkeudu takaisin huonetilaan poistoilman tai vuotavien saumojen kautta. Suuri pölysäiliö on helppo tyhjentää napista painamalla.

a59b95d40ef2349d_800x800ar

Dyson Cinetic DC52-imurin läpileikkaus, syklonit

b68b3bcc6f00a9bc_800x800ar

 

Dyson Cinetic DC52-imurin syklonit

Syklonien joustavat päät värähtelevät korkeataajuudella, mikä pitää ne puhtaana ja ehkäisee tukkeutumista. Syklonit erottelevat pölyn niin tehokkaasti, että HEPA-suodatinta ei tarvitse koskaan vaihtaa tai huoltaa. Pölypussittomassa Cinetic-imurissa imuteho säilyy heikkenemättä koko käyttöiän ajan, eikä rahaa kulu pölypussien vaihtoon. Ainutlaatuisen Ball-teknologian ja muotoilun ansiosta Cinetic-imuri kulkee kevyesti perässä vedettäessä ja kääntyy näppärästi ympäri 360 astetta vaikka paikallaan.

Puhdas sisäilma:
– Vietämme sisätiloissa lähes 90 prosenttia ajastamme.
– Aikuinen hengittää noin 15 000 litraa ilmaa vuorokaudessa.
– Huono sisäilma vähentää viihtyisyyttä, alentaa työtehoa ja aiheuttaa terveyshaittoja.
– Terveellinen sisäilma on pölytöntä, hajutonta, vedotonta, melutonta ja lämpötilaltaan miellyttävää.
– Sisäilman parantamiseksi: siivoa säännöllisesti, varmista riittävä ilmanvaihto, huolehdi oikeasta sisälämpötilasta ja valitse mahdollisimman pölyttömiä ja terveellisiä sisustusmateriaaleja.
– Pölyt voi parhaiten poistaa pinnoilta nihkeällä mikrokuituliinalla tai HEPA-suodattimella varustetulla tehokkaalla imurilla.
– Ylisiivoamiseen ei ole tarvetta, edes allergisten kodeissa, vaan perussiivous säännöllisesti viikoittain riittää.
(Lähde: Allergia- ja Astmaliiton ja Hengitysliiton Sisäilmaopas)

Tuotetiedot:
Dyson Cinetic -imurit, takuu 5 vuotta. Suomessa myytävät mallit:
DC52 Allergy, suositushinta 449 €
DC52 Multifloor, suositushinta 499 €
DC52 Care, suositushinta 549 €
DC52 Animal Turbine, suositushinta 599 €