Moccamaster: Värikkäät keittiön pienkoneet suomalaisten mieleen

2015-05-07 11_47_32-Tiedote_ Moccamaster - Värikkäät keittiön pienkoneet suomalaisten mieleen - ePre

Pirteän värisistä pienkodinkoneista haetaan katseenvangitsijoita vaaleisiin keittiöihin. Värikkäissä kahvinkeittimissä suosituimmat värit ovat vaalean- ja metallinpunainen.

Voisi kuvitella, että skandinaavisen eleettömästä ja linjakkaasta tyylistä pitävät suomalaiset hankkisivat myös keittiön pienkoneet samalla periaatteella. Muihin Pohjoismaihin verrattuna Suomessa ollaan kuitenkin poikkeuksellisen mieltyneitä värikkäisiin keittiön pienkoneisiin. Värikkäistä kahvinkeittimistä koteihin ostetaan etenkin vaalean- ja metallinpunaisia keittimiä.

Asia käy ilmi kahvinkeitinvalmistaja Moccamasterin pidemmän ajan myyntitilastoista. Suomessa myydään kaikista Pohjoismaista laajimmin koko Moccamasterin väripalettia. Ruotsalaisten trendisuosikki on mattamusta, kun taas metallinpunainen puhuttelee suomalaisten lisäksi norjalaisia ja tanskalaisia kahvinkeittimen ostajia.

– Värikkäät keittiön pienkoneet ovat olleet erityisesti suomalaisille kuluttajille mieleen siitä asti, kun niitä on markkinoilla ollut. Yksi syy tähän voi olla se, että moni valitsee keittiönsä pääväriksi hillityn valkoisen. Neutraaliin keittiöön halutaan sitten katseenkiinnittäjäksi näyttävä pienkodinkone, esimerkiksi juuri vaaleanpunainen kahvinkeitin, kertoo Moccamasterin Suomen maajohtaja Tiina Airola.

Kodinkoneiden vuosikymmenet: ruskeasta valkoiseen, piilotettavuudesta huomion keskipisteeksi

Kuluttajien toiveet kodinkoneita kohtaan ovat muuttuneet vuosikymmenten varrella. Tänä päivänä kuluttajat odottavat kodinkoneilta muun muassa energia- ja vesitehokkuutta, ergonomiaa, osien kierrätettävyyttä, oivaltavia yksityiskohtia sekä laitteen turvallisuutta parantavia toimintoja.

Samaan tapaan vaatimukset laitteiden ulkonäöstä ovat muuttuneet. Takavuosien trendeinä kodinkoneissa on nähty 1980-luvulla kulta-ruskeaa ilmettä, 1990-luvulla kokovalkoista tyyliä sekä 2000-luvulla suosioon noussutta kodinkoneiden integroitavuutta ja piilotettavuutta. 2010-luvun trendinä on ollut piilottaa kodinkoneet pääosin saumattomasti keittiötilaan ja nostaa harkitut kodinkoneet katseenvangitsijoiksi. Tämä trendi ammentaa viime vuosisadan puolivälin keittiötrendeistä.

– Kodinkone keittiön katseenkiinnittäjänä on osittain 1950- ja 1960-luvuilta kumpuavaa visuaalista nostalgiaa. Trendi on nähtävissä muun muassa kauniisti muotoilluissa pienjääkaapeissa sekä keittiötasolle sijoitettavissa, värikkäissä ja kiiltäväpintaisissa monitoimikoneissa, Airola sanoo.

Värien rinnalle tulossa metallinhohtoa ja mattaa

Keittiöiden yleisvärityksessä nousussa ovat tällä hetkellä harmaan ja hiekan sävyt. Pienkodinkoneissa nousevana trendinä ovat puolestaan karheat pintamateriaalit, esimerkiksi mattapinta. Myös värit tulevat pysymään pinnalla. Moccamaster laajentaakin tänä keväänä kahvinkeittimien värivalikoimaa turkoosilla keittimellä.

Seuraavaksi trendiaalloksi Airola ennustaa 1970-luvun retrohenkisiä kodinkoneita, joissa moderni teknologia yhdistyy metallisävyihin.

Metallinhohtoiset sisustusesineet ovat olleet suosittuja jo parin vuoden ajan. Nyt trendi on siirtymässä myös vähän isompiin hankintoihin, kuten kahvinkeittimiin. Toiveita ja kyselyitä tulee etenkin kuparin- ja mattakullan värisistä keittimistä, Airola kertoo.

Tuotetiedot

Moccamaster KBGC982 AO -keitin. Väreinä Pink, Grape, Red Metallic, Royal Blue, Orange, Fresh Green, Yellow Pepper, Matt Black ja uutuusväri Turqoise (myynnissä Moccamasterin verkkokaupassa toukokuusta lähtien).

Automaattinen virrankatkaisu ja tippalukko. Kaksi erillistä vastusta takaavat optimaalisen suodatuslämpötilan sekä säilytyslämpötilan. Mitat leveys-syvyys-korkeus (mm): 325 x 170 x 355.

Suositushinta 249 €.