Pokémon Go räjäytti varavirtalähteiden myynnin: kasvua + 700 %

vtdizrheq7qftlrtpime

Vauhdilla suosiota niittävä Pokémon Go -peli on villinnyt suomalaiset ja aiheuttanut huiman piikin puhelimien varavirtalähdemyyntiin. Varavirtalähteitä eli power bankeja on tällä viikolla vilkkaimpana päivänä myyty 700 prosenttia enemmän kuin viime viikolla.

– Pokémon-fanien iloksi teimme Facebookissa ja Instagramissa kampanjan, jolla varavirtalähteen sai 5 eurolla. Suosio yllätti meidät täysin ja osassa myymälöitä tuotteet pääsivät loppumaan. Saamme kuitenkin joka päivä myymälöihin lisää tavaraa, joten lisää on tulossa. Muita malleja ja erityisesti tehokkaita, useaan latauskertaan riittäviä varavirtalähteitä on hyvin saatavilla, Gigantin myyntijohtaja Toni Kekola kertoo.

– Kesä on tavallisestikin varavirtalähteiden suurta sesonkia. Ihmiset ovat paljon reissussa, ja mökkireissuilla ja matkoilla varavirtaa tarvitaan yllättavissäkin paikoissa. Mutta kyllä tämän viikon myyntipiikki liittyy varmasti tähän uutuuspeliin, Kekola arvioi.

Pelaaminen vie paljon akkua

Pokémon Go on mobiilipeli, jossa Pokémon-hahmoja etsitään liikkumalla oikeassa ympäristössä. Peli hyödyntää puhelimen sijaintitietoja ja kameraa.

– Jo pelkästään se, että puhelimen näyttö on jatkuvasti päällä, kuluttaa paljon akkua. Kun päällä on lisäksi paikannustoiminto ja kamera, niin akku tyhjenee nopeasti. Aktiivisen pelaajan kannattaakin hankkia varavirtalähde, jonka tehot riittävät useampaan latauskertaan, Kekola ohjeistaa.

Tällä hetkellä tehokkain Gigantin valikoimista löytyvä varavirtalähde riittää vähintään kuuteen latauskertaan. Varavirtalähteessä on lisäksi kaksi USB-liitäntää, joiden avulla voi ladata kaksi puhelinta samanaikaisesti.