Sonera ja Expert-kauppiaat yhteistyöhön uudella Veikon Kone-ketjulla

Sonera ja Kauppiasosuuskunta Expert Finland ovat solmineet yhteistyösopimuksen Veikon Kone -brändistä ja Soneran palveluiden myynnistä. Uusi, aloittava ketju on Suomen suurin kodintekniikkaketju myymälöiden määrällä mitattuna.

Sopimuksen mukaan Soneran omistaman Veikon Koneen tavaramerkki ja brändi siirtyy Expert-kauppiaiden käyttöön. Sopimus kattaa myös useamman vuoden kumppanuuden, jonka myötä ketju siirtyy myymään Soneran matkaviestintä- ja laajakaistapalveluita kuluttajille ja yrittäjille. Ketjulla on yli 50 myymälää ympäri Suomen, ja yhteistyö käynnistyy 1.9.2014.

”Tervehdimme ilolla sitä, että suomalaisen yrittäjyyden pohjalta ponnistetaan kilpaillulle toimialalle. Erityisesti mobiililaajakaistan ja televisio- ja viihdepalveluiden vahva kasvu tarjoaa hyviä mahdollisuuksia menestyksekkääseen liiketoimintaan”, sanoo myyntijohtaja Jyrki Alamäki Soneralta.

”Ketjun jäsenliikkeiden omistajat ovat todella tyytyväisiä, että suomalaiset kodinkoneyrittäjät ovat ensimmäistä kertaa rakentamassa hienoa yhteistyötä ja merkittävää kumppanuutta Soneran kanssa” , sanoo ketjun toimitusjohtaja Ilkka Viskari.

Soneran asiakkaille yhteistyö merkitsee sitä, että Soneran palvelut tulevat yhä useammalle paikkakunnalle yksilöllisesti ja asiantuntevasti palvelevan myymäläketjun valikoimiin.

”Sonera Kaupat ovat keskittyneet Suomen suurimpiin kaupunkeihin. Meille on erittäin tärkeää, että pystymme laajentamaan myymäläpeittoa myös näiden kaupunkien ulkopuolelle” , Jyrki Alamäki jatkaa.

”Uusi Veikon Kone -ketju on myymälöiden lukumäärällä mitattuna Suomen suurin kodintekniikkaketju. Toimintamme kulmakiviä ovat yrittäjyys, paikallinen toiminta, henkilöstön osaaminen, liikepaikkaverkoston laajuus ja henkilökohtainen asiakaspalvelu” , sanoo Ilkka Viskari.

Veikon Kone harjoitti kodintekniikka-alan sekä urheilu- ja vapaa-ajan tarvikkeiden ja niihin liittyvien palveluiden vähittäiskauppaa, maahantuontia, huoltoa ja asennusta. Soneran sataprosenttisesti omistama yhtiö lopetti liiketoimintansa kesällä 2012.