Hintaopas selvitti: jääkiekko- ja jalkapallokisat nostivat televisioiden hintoja

adf16436218701d4_800x800ar

Hintavertailupalvelu Hintaopas.fi selvitti, vaikuttavatko urheilun suurtapahtumat televisioiden hintaan. Tilastojen perusteella sekä jääkiekon MM-kisat että jalkapallon EM-kisat nostivat televisioiden hintaa.

Hintaopas tutki 50 suosituimman television hintakehitystä yli 400 Suomessa toimivan verkkokaupan valikoimasta. Tämän perusteella huhti-toukokuun aikana televisioiden keskihinta nousi 6,5 prosenttia. Tämä tarkoittaa noin 70 euron kasvua.

Jääkiekon MM-kisat pelattiin Venäjällä 6.-22.5, ja jalkapallon EM-kisat alkoivat 10.6. Ranskassa.

“Vanha suomalainen kansanviisaus on, että kansainväliset urheilukisat piristävät televisioiden myyntiä. Halusimme selvittää, miten vähittäiskaupat reagoivat tähän tilanteeseen. Näyttää siltä, että sekä jääkiekon MM-kisoilla että jalkapallon EM-kisoilla on ollut televisioiden hintoja korottava vaikutus”, sanoo Suomen toimintoja Norjasta luotsaavaKristen Holt .

Tarkempi tarkastelu osoittaa, että kevään aikana hinnat ovat olleet korkeimmillaan kisojen ensipäivinä. Jääkiekkokisojen päätyttyä keskihinta* laski selvästi noin kahdeksi viikoksi, kunnes kesäkuun alussa televisioiden hinnat taas rynnistivät ylöspäin.

Otos sisältää vain suosituimmat televisiot ja siksi uusien televisiomallien lanseeraus ei suoraan vaikuta tai vääristä tilastoa.

Gigantti kertoi hiljattain, että erityisesti suurten, yli 65-tuumaisten televisioiden myynti on hurjassa kasvussa. Suomalaisten kuluttajien iloksi vaikuttaa siltä, että tämän kokoluokan telkkarien hinnat ovat laskussa. Hintaopas.fi:stä kuka tahansa voi tarkastella tuotteiden hintakehitystä, ja suosituimpien jättitelevisioiden hintakäyrät osoittavat alaspäin.

“Yleisesti ottaen voidaan todeta, että televisio-ostoksille kannattaa lähteä joko hyvissä ajoin ennen urheilukisoja tai vasta niiden jälkeen”, Holt toteaa.

Palvelusta löytyy tällä hetkellä lähes 1 200 erilaista televisioita.

* Hintaoppaasta löytyvien televisioiden alimman hinnan keskihinta.