Expert tutki: Älypuhelin varma valinta pukinkonttiin erityisesti nuorille

Expert selvitti kyselytutkimuksessaan suomalaisten kodin elektroniikkaa koskevia joululahjatoiveita. Halutuimpia olivat mobiili- ja tietotekniikkatuotteet: ne valitsi mieluisimmaksi tuotekategoriakseen joka viides vastaajista. Tutkimuksessa selvisivät top 3 -elektroniikkalahjat myös keittiöön sekä kauneudenhoitoon. Tutkimukseen osallistui tuhat suomalaista vastaajaa.

Suomalaiset toivovat pukinkontista löytyvän myös vapaa-aikaan ja viihteeseen liittyvää kodin elektroniikkaa. 16 % vastaajista ilmoitti tämän kategorian tuotteet halutuimmiksi lahjoiksi. Viihde-elektroniikka houkutti selkeästi enemmän miehiä (23 %) kuin naisia (10 %).

Naisten toiveissa (17 %) korostuivat miehiä (11 %) enemmän hyvinvointiin ja omasta kunnosta huolehtimiseen liittyvät elektroniikkalahjat. Yhteensä tämän kategorian tuotteet olivat lahjatoiveissa kolmanneksi suosituimpia 14 %:n osuudella.

Himoittujen tietotekniikka- ja viihde-elektroniikkatuotteiden joukosta älypuhelin nousi esiin varmana valintana: kaikista vastaajista 10 % ilmoitti sen olevan lahjaunelmien kärkisijalla. Kovin kauaksi kärkikahinoista eivät jääneet myöskään tablet-tietokone ja taulutelevisio: molemmat olivat mieluisimpia valintoja 9 %:lle kaikista vastaajista.

Älypuhelin oli ylivoimainen eritoten nuorten vastaajien toiveissa: 18–24-vuotiaista jopa 18 % haaveili löytävänsä sen aattona kovasta paketista.

expert_graafi-01

expert_graafi-02

expert_graafi-03

Monitoimikone lahjaksi keittiöön, sähköhammasharja kylpyhuoneeseen

Kyselytutkimuksessa kartoitettiin erikseen myös keittiön pienkoneiden ja kauneudenhoitoon tai hygieniaan liittyviä lahjatoiveita.

14 % äänisaaliilla keittiön hittituotteeksi nousi monitoimikone. Seuraaville palkintosijoille kipusivat haudutuspata (9 %) ja blenderi (8 %). Miesten suosiossa olivat myös kahvikoneet: vaikka monitoimikone kahmi 13 % miestenkin äänistä, seuraavina haaveissa olivat espressokeittimet (10 %) ja kahvinkeittimet (9 %).

Kauneudenhoitoon ja henkilökohtaiseen hygieniaan liittyvistä elektroniikkatuotteista partakoneet ja -trimmerit olivat miehille luontainen lahjatoive (34 %). Naisten lahjatoiveisiin nousivat ihon syväpuhdistuslaite (15 %) ja ladyshaver (14 %). Niin miehille kuin naisille varmaksi lahjaideaksi voi suositella sähköhammasharjaa, jonka pukinkontista nostaisi mielellään miehistä 18 % ja naisista 15 %.

Expertin kyselytutkimukseen osallistui tuhat täysi-ikäistä suomalaista vastaajaa ja sen toteutti 26.10.4.11.2015 IROResearch. Tutkimuksen otos on painotettu iän, sukupuolen, asuinpaikkakunnan tyypin sekä läänin mukaan vastaamaan suomalaista väestöä valtakunnallisesti.

Lahjasuosikit TOP-3: viestintä, viihde ja vapaa-aika

Sija

Naiset

Miehet

1.

Älypuhelin (12 %)

Taulutelevisio (10 %)

2.

Tablet-tietokone (10 %)

Kannettava tietokone (10 %)

3.

Äly- tai aktiivisuusranneke (9 %)

Tablet-tietokone (9 %)

 

Keittiön pienkoneiden lahjasuosikit TOP-3

Sija

Naiset

Miehet

1.

Monitoimikone (16 %)

Monitoimikone (13 %)

2.

Blenderi (11 %)

Espressokeitin (10 %)

3.

Mehulinko (6 %)

Kahvinkeitin (9 %)

 

Kauneudenhoidon lahjasuosikit TOP-3

Sija

Naiset

Miehet

1.

Sähköhammasharja (15 %)

Partakone- tai trimmeri (34 %)

2.

Ihon syväpuhdistuslaite (15 %)

Sähköhammasharja (18 %)

3.

Ladyshaver / epilaattori (14 %)

Kotiparturi (7 %)

Expert ASA Oy on kodinkoneketju, joka toimii verkossa ja 35 myymälässä kautta maan. Suomessa on 50 Expert-myymälää, joista 15 on kauppiasmyymälöitä. Expert ASA:n liikevaihto vuonna 2014 oli yli 200 miljoonaa euroa. www.expert.fi