Gigantti ostaa laitehuoltoyhtiön

nitnjbfdeg58yvru8yxt

Gigantin norjalainen emoyhtiö Elkjøp ostaa pohjoismaisen huoltoliiketoimija InfoCare Workshopin. Oman huoltoyhtiön avulla Gigantti aikoo parantaa huoltopalvelujaan ja lyhentää huoltoaikoja.

Gigantin norjalainen emoyhtiö Elkjøp Nordic AS on 23. lokakuuta 2015 allekirjoittanut sopimuksen, jolla se ostaa pohjoismaisen huolto- ja palvelutoimija InfoCare Workshopin. Gigantin tavoitteena on tarjota maan kattavin ja toimivin tuote- ja palveluvalikoima.

– Infocare Workshopin ostolla otamme suuren askeleen palvelumme kehittämisessä. Haluamme vahvistaa palveluvalikoimaamme ja tarjota jatkossa entistä toimivammat kodinelektroniikan huoltopalvelut, Gigantin toimitusjohtaja Irmeli Rytkönen sanoo.

– Haluamme, että voimme taata asiakkaillemme kaikki kodinelektroniikan myynti- sekä huolto- ja tukipalvelut saman katon alta. Gigantissa palveluiden myynti on kasvanut 40 prosenttia vuodesta 2012, ja haluamme tietysti kehittää palveluita entisestään ja tarjota toimivan palvelupaketin myös ostotapahtuman jälkeen, hän jatkaa.

InfoCare Workshop on vuodesta 2007 ollut Gigantin ja pohjoismaisen Elkjøp-konsernin pääyhteistyökumppani televisioiden, äänentoistolaitteiden, tietokoneiden, tablettien ja kameroiden huoltopalveluiden toimittajana. InfoCare Workshopilla on Pohjoismaissa neljä laitteiden korjauksia tekevää toimipistettä: Helsingin lisäksi Kongsvingerissä Norjassa sekä Växsjön ja Linkjöpingin toimipisteet Ruotsissa.

Elkjøp Nordic AS:n osuus InfoCare Worshopin tämänhetkisistä toimeksiannoista on noin 50 prosenttia, loput tulevat muilta yhteistyökumppaneilta. InfoCare Workshop työllistää Pohjoismaissa 330 henkeä ja sen liikevaihto on noin 37 miljoonaa euroa.

Yritysosto on toimitettu kilpailuviranomaisten arvioitavaksi ja hyväksyttäväksi.