Älykäs Epoq-keittiö – tyylikäs ja käytännöllinen keittiömallisto, älykkäät kodinkoneet ja viihtyisyyttä lisäävä äänentoisto

v8bix6s1x49okrojk2nc

Älykkäässä keittiössä uuni valitsee paistolämpötilan valitun reseptitoiminnon mukaan, liesituuletin käynnistyy automaattisesti kun laitat lieden päälle ja samaan aikaan lempimusiikkisi soi taustalla täydellisellä äänellä. Gigantin keittiösuunnittelu sisältää yhdessä paketissa nykyaikaisen keittiön eri ulottuvuudet aina tyylikkäistä ja käytännöllisistä Epoq-kalusteista korkealaatuisiin kodinkoneisiin ja äänentoistoon. Lue neuvot älykkään keittiön suunnitteluun.

Gigantin viime vuonna teettämän tutkimuksen mukaan yli puolet vastaajista kertoi keittiönsä olevan yli kymmenen vuotta vanha. Yli kolmannes ei ole remontoinut kotinsa keittiötä koskaan.

– Ennen ajateltiin, että keittiö vaihdetaan sitten, kun se on kulunut korjauskelvottomaksi. Nykyään keittiön muutostarve huomataan esimerkiksi perhekoon muuttuessa tai kun halutaan nostaa asunnon jälleenmyyntiarvoa. Toki osa haluaa keittiöstään yksinkertaisesti viihtyisämmän, kertoo Epoq-keittiöiden tuotepäällikkö Antti Siitonen.

Vaikka remontti on suuri investointi, nykyään markkinoilla on jo useita edullisemman hintaluokan keittiövalmistajia. Edulliset Epoq-keittiöt ovat hinnastaan huolimatta korkealuokkaisia. Epoq esimerkiksi myöntää kaikille keittiöilleen 25 vuoden toimintatakuun, eli kaappien eri toimintojen, saranoiden ja kaapinrunkojen toimivuus taataan 25 vuoden ajan.

Älykkyys keittiössä helpottaa arkea

Nykyajan keittiö on monen kodin sydän. Kokkaamisen lisäksi sinne kokoonnutaan viettämään aikaa. Tekniikan kehittyminen näkyy myös keittiöissä.

– Tänä päivänä keittiössä kuunnellaan musiikkia, katsotaan televisiota, etsitään reseptit tabletilta ja viihdytään pitkään. Lisäksi kehittynyt tekniikka näkyy myös älykkäissä säilytysratkaisuissa: perinteisten alakaappien sijaan voi valita leveät laatikostot ja nurkkatila hyödynnetään nerokkailla mekanismeilla, Siitonen kuvailee.

Myös kodinkoneet pystyvät yhä uskomattomampiin suorituksiin säästäen ruonlaittajan aikaa. Esimerkiksi keittiön liesituuletinta voi ohjata nykyään kaukosäätimellä: se laskeutuu yläkaapin piilosta alas tai keittiösaarekkeesta ylös. Liesituuletin ja keittotaso toimivat myös tarvittaessa yhdessä: kun käytät keittotasoa, liesituuletin menee automaattisesti päälle.

– Uunit ovat kehittyneet valtavasti ja nykyisin ne pystyvät auttamaan ruoan kypsentämisessä.Uuni valitsee paistolämpötilan valitun reseptitoiminnon mukaan. Kiireisimmälle ruoanlaittajalle löytyy myös uuni, joka toimii myös mikroaaltouunina.

Musiikin ystävä voi puolestaan virittää äänentoiston huippuunsa uudellaSonos-äänentoistojärjestelmällä, jossa yksittäisiä kaiuttimia voi hallita erikseen ja luoda kodin jokaiseen huoneeseen täydellisen äänentoiston. Television voi integroida tyylikkäästi keittiön seinään ilman, että johdot ovat näkyvillä.

– Vaikka keittiöönsä haluaisi monia toimintoja, ei suunnittelun silti tarvitse olla pitkä prosessi. Pienellä suunnittelulla ja ammattilaisen avulla uuden, toimivamman keittiön saa vaihdettua itselleen noin viikossa. Jos mahdollista, keittiösuunnitelma kannattaa tehdä ennen sähkö- ja vesisuunnitelmaa, jotta saa haluamansa ominaisuudet ja toiminnallisuudet keittiöön, Siitonen neuvoo.

Keittiösuunnittelun ABC

Keittiön suunnittelu kannattaa aloittaa vanhan keittiön puutteiden ja omien toiveiden tarkastelulla. Mieti esimerkiksi kodinkoneiden sijoittelu ja säilytys: ovatko kodinkoneet helposti käytettävissä?Jos yleiskone pitää aina kaivaa alahyllyltä ylös, parempi ratkaisu voisi olla käyttökorkeudella oleva, ulosvedettävä hylly, josta sen saisi esiin. Jos astiat painavat paljon, olisiko parempi siirtää ne ylähyllyn sijaan alas vetolaatikoihin? Entä mahdutko tekemään ruokaa? Ammattilaiset suosittelevat ainakin 50 senttimetrin laskutilaa kokkauspisteen molemmin puolin. Myös keittiössä käytettävät sähköpistokkeet ovat hyvä huomioida, jos nyt esimerkiksi kahvinkeitin, mikro ja leivänpaahdin tappelevat samasta virtalähteestä. Tänä päivänä niin puhelimia kuin tablettejakin ladataan paljon, joten latauspisteitä kannattaa hankkia hyville paikoille tarpeeksi monta. Entä vietätäänkö keittiössäsi paljon aikaa viihteen parissa ja musiikkia kuunnellen? Tällöin äänentoistoon ja televisioon kannattaa panostaa.

Keittiön toiminnallisuuksien kartoittamisen jälkeen on hyvä rakentaa loppu keittiösuunnitelma, joka on joidenkin mielestä se vaikein kohta: minkä näköisen keittiön haluan? Vaihtoehtoja löytyy kaapistojen väreissä ja malleissa, vetimissä ja niin edelleen. Epoq-keittiöiden tuotepäällikkö Antti Siitosen mukaan hyvä tapa värittää keittiötään on valita huomioväri esimerkiksi vain alakaappeihin ja piristää näin keittiön ilmettä.

Kun tarpeet ja haaveet alkavat olla selvillä, alkaa käytännön suunnittelu. Epoq-keittiöt voi suunnitella viimeistä yksityiskohtaa myöten itse omalla suunnitteluohjelmalla. Se paitsi havainnollistaa uuden keittiön 3d-kuvina, myös laskee suunnitelman hinnan. Siitonen suosittelee tulemaan Epoq-suunnittelijan puheille, joka pystyy kertomaan eri vaihtoehdoista sekä mahdollisuuksista, joista et kenties tiennyt. Ajan voi varata kätevästi netissä, eikä suunnittelu maksa mitään.

Vanhan keittiön voi purkaa itse, kunhan ei koske vesi- ja sähköliitäntöihin. Samalla tavoin uuden keittiön pystyy myös asentamaan itse. Ammattilaisen asennus maksaa, mutta on usein hintansa väärti, koska näin säästät aikaasi ja vältyt virheiltä.

Vinkit älykkään keittiön suunnitteluun

  1. Kartoita uuden keittiön tarpeet ja toivomuksesi. Millaisia tarpeita sinulla on, vaativatko kodinkoneet päivitystä? Entä mitkä keittiön ominaisuudet voisivat tehdä keittiöstäsi juuri sinulle sopivan? Vietätkö keittiössä paljon aikaa myös muuten kuin keittiöaskareiden parissa? Mitkä elektroniikkalaitteet tekisivät keittiöstäsi viihtyisämmän?
  2. Tee keittiösuunnitelma. Suunnittele uusi keittiö suunnitteluohjelmalla tai ammattisuunnittelijan avulla – suunnitelman saa Gigantista ilmaiseksi.
  3. Ota ammattilainen avuksi. Selvitä, mitä muutoksia asunnossa on mahdollista tehdä, ja hanki tarvittavat luvat. Palkkaa ammattilainen tekemään vesi- ja sähkötyöt. Jos mahdollista, tee LVI-suunnitelma keittiösuunnitelman pohjalta, jotta saat kaikki toivomasi ratkaisut.

Epoq:  laatua kaikille sopivaan hintaan

Epoq perutettiin Ruotsissa kymmenen vuotta sitten. Perustajajäsenet koostuivat keittiösuunnittelussa ja huonekalukaupassa kunnostautuneista ammattilaisista ja suunnittelijoista. He halusivat tarjota premium-laatuisia keittiöitä markkinoiden parhaaseen hintaan. Yhdessä luotettujen alihankkijoiden kanssa he alkoivat suunnitella ja tuottaa Epoq-keittiöitä, joiden laatu ja toimivuus vastasivat ”perinteikkäiden” keittiövalmistajien tarjontaa, mutta hinta oli edullisempi.

Vapaus valita ja suunnitella itse oma keittiönsä on ruotsalaisen Epoq-keittiöiden suunnittelun kärkiajatus.

– Kuuntelemme ensinnäkin erittäin tarkkaan palautetta, jota saamme asiakkailtamme. Lisäksi Epoqin idea on, että keittiön saa suunnitella yhteen sopivista ja yhdisteltävistä elementeistä mahdollisimman pitkälle itse, Epoqin suunnittelujohtaja Lars Svensson kertoo.

Lyhyessä ajassa Epoqin myynti kohosi Ruotsissa yli 2000 keittiöön vuodessa, ja yhtiö alkoi suunnitella laajentamista Norjaan. Gigantin emoyhtiö Elkjøp Nordic AS:stä tuli Epoqin jälleenmyyjä vuonna 2008. Vuonna 2011 jälleenmyynti keskittyi kokonaan Elkjøpille.

Lisätietoa Epoq-keittiöistä:http://www.gigantti.fi/cms/epoq-keittio/epoq-ideoita-keittioon/

Epoq-mallisto 2015:http://viikkotarjoukset.gigantti.fi/epoq/

Sonos: korkealaatuinen äänentoistojärjestelmä viihtyvyyden lisäämiseksi

Sonos on äänentoistojärjestelmä, joka tarjoaa täyteläisen äänentoiston, langattoman suoratoiston ja helpon ohjattavuuden. Jokaista kaiutinta voi hallita erikseen ja luoda kodin jokaiseen huoneeseen täydellisen äänentoistojärjestelmän. Järjestelmää ohjataan älypuhelimella tai tabletilla ja jokaiseen huoneeseen voi laittaa soimaan eri musiikin.

Sonoksen äänentoistojärjetelmästä löytyy lisätietoa täältä:http://www.gigantti.fi/cms/sonos/sonos-taytelaiseen-aanielamykseen/

Bosch: älykäs uuni kokkaa puolestasi

Boschin uuneissa on paljon älykkäitä toimintoja, kuten PerfectBake-toiminto, jonka sensorit mittaavat esimerksiksi kakun paistoa ja uuni ilmoittaa kun leivonnainen on valmis. Uuni osaa myös itse säätää paistolämpötilan ja -ajan erilaisille lihoille ja paistomittari mittaa lihan lämpötilaa kolmesta eri kohdasta ilmoittaen, kun optimaalinen keskiarvo on saavutettu.

Boschin uunista lisätietoa täältä:http://www.gigantti.fi/product/kodinkoneet/erillisuunit/HBG676EW1/bosch-erillisuuni-hbg676ew1http://www.gigantti.fi/product/kodinkoneet/erillisuunit/HSG636ES1/bosch-erillisuuni-hsg636es1http://www.gigantti.fi/product/kodinkoneet/erillisuunit/HNG6764S1/bosch-erillisuuni-hng6764s1