Orkla Food Ingredients ja Foodduck yhteistyöhön: Orkla käynnistää levitteiden valmistuksen FOODDUCK®-leviteannostelijaan

aef63d7c-90a7-4608-b685-bf74e8ad0200-main_image

Orkla Food Ingredients on tehnyt omistamiensa tytäryhtiöiden Condite Oy:n ja KåKå Ab:n kautta yhteistyösopimuksen Foodduck Oy:n kanssa ja vahvistaa näin edelleen asemaansa Suomessa. Orkla käynnistää FOODDUCK®-leviteannostelijaan soveltuvien levitteiden valmistuksen, tuo niitä Suomen markkinoille sekä vastaa niiden myynnistä ja jakelusta.

Osapuolten allekirjoittama sopimus varmistaa Orklan levitteiden saatavuuden innovatiiviseen suomalaiseen FOODDUCK®-leviteannostelijaan. Orkla Food Ingredients tuo Suomen Food Service -markkinalle täysin uudet levitevaihtoehdot.

“Yhteistyömme Foodduckin kanssa vahvistaa asemaamme innovatiivisena kumppanina elintarvikealan business to business -liiketoiminnassa Pohjois-Euroopassa”, sanoo varatoimitusjohtaja Thore Svensson Orkla Food Ingredientsistä. Orkla Food Ingredientsillä on myynti- ja jakeluyhtiöt 13 maassa ja kahdeksan margariinitehdasta eri puolilla Eurooppaa.

Foodduck-innovaatio on ainutlaatuinen maailmassa. Se on ympäristöystävällisin, hygieenisin ja taloudellisin vaihtoehto erityyppisten levitteiden jakeluun. Automaattisen ja hygieenisen annostelun lisäksi FOODDUCK®-leviteannostelijan keskeiset menestystekijät perustuvat täysin uudenlaiseen huippuekologiseen levitepakkaukseen. Muovia kuluu vain kymmenesosa perinteiseen leviterasiaan verrattuna eikä alumiinia käytetä lainkaan. ”Näiden tekijöiden merkitys kasvaa päivä päivältä kaikkialla maailmassa. Uskomme, että vuonna 2020 kansainvälinen liiketoiminta tuo jo yli 80 % yrityksen liikevaihdosta”, toteaa Foodduck Oy:n toimitusjohtaja Timo Sorsavirta.

”Maailman ympäristöystävällisimmän levitepakkauksen teollinen tuotanto on edellyttänyt investointeja täysin uudenlaisiin pakkauslaitteisiin, jotka sijoitetaan Tanskassa sijaitsevaan tehtaaseemme. Sen keskeinen sijainti palvelee tulevaisuudessa loistavasti myös Suomen rajojen ulkopuolella tapahtuvaa yhteistyötämme”, kertoo Condite Oy:n toimitusjohtaja Carl-Bertil Borg.

”Olemme alusta asti uskoneet vahvasti FOODDUCK®-leviteannostelijan menestymismahdollisuuksiin myös maailmalla. Strategisessa kumppanuudessamme täydennämme toistemme osaamista parhaalla mahdollisella tavalla. Foodduck Oy:n ainutlaatuinen keksintö, joka tuo ratkaisun yleiseen ongelmaan, yhdistyy Orklan kilpailukykyisiin levitevaihtoehtoihin ja vahvaan asemaan alalla”, jatkaa Borg.

FOODDUCK®-leviteannostelija julkistettiin loppuvuodesta 2014, ja ensimmäiset laitteet lähtivät myynnilliseen pilottikäyttöön keväällä 2015. Laitteita on ollut käytössä jo useissa kunnissa, esimerkiksi kouluruokaloissa sekä ravintoloissa etelästä pohjoiseen.

”Palaute niin käyttäjiltä kuin ravintoloiden henkilökunnalta on ollut hyvin positiivista. On ollut hienoa huomata miten ruokailijat iästä riippumatta haluavat valita vastuullisemman vaihtoehdon. Myyntipilotit laajentuvat tulevana syksynä kymmeniin kuntiin ja ravintoloihin. Tuotantomme käynnistyy suunnitelmiemme mukaan loppukesästä, ja ensimmäisten ennakkoon tilattujen laitteiden toimitukset alkavat syksyllä”, kertoo Timo Sorsavirta.

Linkit

http://www.condite.fi

http://www.foodduck.fi

Orkla
Orkla on brändättyjen kulutustavaroiden ja konseptoitujen ratkaisujen johtava toimittaja ruokakaupoille, ammattilaiskäyttöön ja leipomoille päämarkkinoinaan Pohjoismaat ja Baltia. Yhtiöllä on myös hyvä asema valituissa tuotekategorioissa Keski-Euroopassa ja Intiassa. Orkla on listautunut Oslon pörssiin, ja sen pääkonttori on Oslossa. Yhtiön liikevaihto vuonna 2014 oli 30 miljardia Norjan kruunua (3,44 miljardia euroa), ja sillä oli noin 13000 työntekijää. Orkla on Suomen kuluttajamarkkinoilla esimerkiksi seuraavilla elintarvikebrändeillä: Ahti, Risifrutti, Boy, Ekströms, Felix, Fun Light, Jacky, Vesta, Abba, Kallen mätitahna ja Frödinge.

Foodduck
Foodduck Oy on suomalainen vuonna 2012 perustettu yritys. Foodduck Oy on edelläkävijä ravintoloiden asiakaspalvelutiloissa ja ammattikeittiöissä käytettävien rasvojen, tuorejuustojen ja muiden levitteiden automaattisissa annosteluratkaisuissa. FOODDUCK®-leviteannostelija on ainoa laatuaan maailmassa, ja tuotteelle sekä järjestelmälle on haettu kansainvälistä patenttisuojaa. Visiomme mukaan FOODDUCK® on tulevaisuudessa niin ravintolalle kuin ruokailijoille merkki vastuullisesta ja ekologisesta leipäpöydästä.